Virtuvė
Tapti skaitytoju
Grožis ir sveikata ->Virtuvė
Sveika mityba yra dažnai tapatinama su ilgesiu gyvenimu. Jei vadovausitės Sveikos mitybos piramidės model... visas aprašymas »
 
 

Greitieji gurmanai: vakarienė be dramos.

Grožis ir sveikata   Virtuvė    Virtuvė    2012 09 01
 
 
Gerokai prieš metus, Vilniuje pasigirdo naujas vardas „Čiop Čiop“, pridengtas puikiomis maisto fotografijomis ir skonio receptorius maloniai dirginančiais vaizdais. Tada „Čiop Čiop“ kolektyvas pasiūlė kai ką drąsaus ir Lietuvoje dar negirdėto – užsisakyti įdomų, net kiek egzotišką receptą ir visus jam paruošti reikalingus maisto produktus tiesiai į namus, o po to patiems pasigaminti iš jų gurmanišką patiekalą. Viskas su šūkiu: vakarienė be dramos!

Mėgstantiems gaminti maistą, tai atrodė kaip puiki idėja, tačiau kitiems... Juk reikia būti truputį „trenktam“, kad užsisakytum maisto produktų į namus patiekalui, kurį dar pats turėsi ir pasigaminti... Ar nelengviau nukulniuoti tiesiai į mėgstamą restoraną ar bent jau užsisakyti picą? „Čiop čiop“ kūrėjai ir fanai, be abejonės, pasakytų, kad – NE! Greitiesiems gurmanams puikiai tinkanti „Čiop Čiop“ idėja greitai išsivystė net į kulinarijos kursus, kuriuose mokinama ne receptų, o gaminimo principų, organizuojamos degustacijos ir renginiai (tokie kaip „Kitchen Party“).

Dovilė Rinkūnaitė iš „Čiop Čiop“ pasakoja, kad: „Čiop Čiop idėja kilo, galvojant, kaip įkalbėti draugus išbandyti indiškus patiekalus. Kalbantis paaiškėjo, kad jiems atrodo perdaug sudėtinga vienam patiekalui susirasti ir įsigyti visus patiekalui reikalingus ingredientus, todėl kilo mintis pasiūlyti pakuotes, kuriose galima rasti visus produktus supakuotus tiksliai patiekalui reikalingais kiekiais. Net druskos ir aliejaus mūsų pakuotėse tiek kiek reikia...

Pradėjome nuo Azijos šalių virtuvių, kadangi jose daugiausiai ingredientų, kuriuos sudėtinga rasti paprastoje parduotuvėje. Pradžioje vakarienes pristatėme į namus, tačiau dabar, kai turime savo gražias patalpas, pakviesime ateiti vakarienių pas mus ir gaminti jas namuose ar net kartu su mumis. Kad mūsų nesupras ir idėja žlugs tikrai neatrodė, juk jos ėmėmės (šypsosi). O kursai atsirado, nes supratome, kad galime pasiūlyti žmonėms ne tik išmokti receptus, bet išmokinti juos gaminimo principų ir leisti toliau virtuvėje improvizuoti kitiems. Turime ir daug kitų idėjų, kurias planuojame įgyvendinti savo gražiose patalpose“.

Keisčiausi, neįprasčiausi ar galbūt netikėčiausi produktai (arba jų deriniai), kuriuos galima atrasti Čiop Čiop virtuvėje ir vakarienės pakuotėje?

"Iš žmonių išgirdome, kad labiausiai nustebino tai, kad Indijos virtuvėje tokius prieskonius kaip cinamonas, lauro lapas, kardamonas pakepina aliejuje, taip pat nustebino tokie patiekalai kaip turkiški kotletai su skaldytais kviečiais, bet be kiaušinio, sriuba su razinomis, kalakutiena su šafranu ir marinuotomis citrinomis, tibetietiška sriuba su jautiena, špinatais, makaronais ir sojos padažu. Tačiau daugiausia netikėtų derinių atsiranda mūsų vakarų metu, kai žmonės improvizuoja patys". 

Daugiau apie "Čiop Čiop": www.ciopciop.lt

Dariaus Petrulaičio ir Annos Baranovos nuotr.
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentuok Facebook'e
 
 
Diskusija: Greitieji gurmanai: vakarienė be dramos.
 
Vardas *
 
Komentaro tekstas:
 
 
 
 
Įdomu paskaityti
 
Grožis ir sveikata   2015 03 30
Grožis ir sveikata   2013 05 21
Grožis ir sveikata   2013 05 05
 
   2012 11 30
Grožis ir sveikata   2012 11 08
 
 
 

Mados industrija

   2017 10 08
 
 

Grožis ir sveikata

Sportas ir sveikata   2015 04 30
 
 

Mada ir aš

Prabanga ir laisvalaikis   2015 04 18
 
 

Žurnale

Blykstė   2016 09 16
 
 
 
 
 
UAB "Elektroniniai Sprendimai",Pamėnkalnio 9/7-4, LT-01114 Vilnius. Įm. kodas 3583556, įregistruota LR įmonių rejestre, rejestro tvarkytoja: Valstybės įmonė Registrų centras. Visos teisės saugomos.
© 2008-2019 UAB "Elektroniniai Sprendimai". Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB "Elektroniniai Sprendimai" sutikimą. Sąlygos