Virtuvė
Tapti skaitytoju
Grožis ir sveikata ->Virtuvė
Sveika mityba yra dažnai tapatinama su ilgesiu gyvenimu. Jei vadovausitės Sveikos mitybos piramidės model... visas aprašymas »
 
 

Naminė tailandietiška kokosų sriuba (Tom Yum Goong)

Grožis ir sveikata   Virtuvė    Virtuvė    2012 09 20
 
 
Skanu + sveika + egzotiška = tailandietiška kokosų sriuba. Ir visai nebūtina trenktis į Tailandą ar ieškoti vietinio tailandietiško restorano tam, kad jos paraugautumėte. Visai neseniai rašėme apie kokosų dietą, o dabar siūlome dar vieną naminį kokosų pieno ir kokosų aliejaus panaudojimo būdą: tailandietiška sriuba – laksa Tom Yum Goong su tofu varške arba krevetėmis. Tiems, kurie rimtai laikosi dietos, siūlome receptui naudoti puikų dietinį produktą – tofu varškę, na, o tiems kas dievinate krevetes, naudokite jas, prieš tai pakepinę ant nekaloringo kokosų aliejaus kartu su česnakais.

Tailandietiška sriuba (laksa) – Tom Yum Goong

400 gr tofu varškės (arba virtų česnakuose pakepintų tigrinių krevečių);
1 skardinė kokosų pieno;
200 gr pievagrybių arba baltųjų kiniškų grybų;
1 raudonosios paprikos;
100 gr žaliųjų žirnelių arba pupų;
3 šaukštai anakardžių riešutų;
2-3 citrinžolės stiebai (supjaustyti lazdelėmis);
1-2 skiltelės česnako;
Šviezio imbiero (supjaustyti lazdelėmis);
Marinuoto imbiero griežinėlių;
Šviežių kalendros lapelių;
5 kafiro laimo lapų;
2-3 laimų griežinėliai;
Šviežio čili pipiro;
Šaukštas kokosų aliejaus kepimui;
200 g basmati ryžių.

„Tom Yum Goong“ laksa – tai bene populiariausia vegetariška tajų sriuba, aštraus skonio. Ją gaminant, galima įvairiai improvizuoti, taigi mes siūlome štai tokią tailandietiškos sriubos improvizaciją. Gilioje keptuvėje ant kokosų aliejaus trumpai pakepkite supjaustytą imbierą, citrinžolių stiebus, česnaką, papriką ir grybus. Įberkite riešutų ir pupų arba žaliųjų žirnelių. Supilkite kokosų pieną. Tada ateina eilė į puodą keliauti ir čili pipirui bei kafiro laimo lapams. Viską pavirkite ant mažos ugnies dar kelias minutes lengvai maišydami, tuomet sudėkite į keptuvę tofu varškę. Jei vietoje tofu nuspręsite naudoti krevetes, prieš tai pakepinkite jas atskiroje keptuvėje ant kokosų aliejaus su keliomis česnako skiltelėmis. Įdėję tofu ar krevetes į sriubą, netrukus išjunkite ugnį. Įspauskite į laksą laimo sulčių, kelis marinuoto imbiero griežinėlius ir apibarstykite kalendrų lapeliais. Patiekite su virtais basmati ryžiais.
 
 
 
 
 
Komentuok Facebook'e
 
 
Diskusija: Naminė tailandietiška kokosų sriuba (Tom Yum Goong)
 
Vardas *
 
Komentaro tekstas:
 
 
 
 
Įdomu paskaityti
 
Grožis ir sveikata   2015 03 30
Grožis ir sveikata   2013 05 21
Grožis ir sveikata   2013 05 05
 
   2012 11 30
Grožis ir sveikata   2012 11 08
 
 
 

Mados industrija

   2017 01 19
 
 

Grožis ir sveikata

Makiažas   2015 04 21
 
 

Mada ir aš

Rankinės   2015 04 25
 
 

Žurnale

Blykstė   2016 09 16
 
 
 
 
 
UAB "Elektroniniai Sprendimai",Pamėnkalnio 9/7-4, LT-01114 Vilnius. Įm. kodas 3583556, įregistruota LR įmonių rejestre, rejestro tvarkytoja: Valstybės įmonė Registrų centras. Visos teisės saugomos.
© 2008-2019 UAB "Elektroniniai Sprendimai". Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB "Elektroniniai Sprendimai" sutikimą. Sąlygos